Ontstaan van de kapel

De kapel is begin 2011 ontstaan door een initiatief van Auke Schoonhoven en Anton ten Have. Zij zijn van vroeger uit al aanhanger van de Egerländer muziek, vroeger gespeeld door met name Ernst Mosch. Al langere tijd liepen zij met het idee rond om een eigen Egerländerkapel op te richten. Daarom besloten zij om met Egerländer liefhebbers van arbeiders muziekvereniging Ontwaakt en het fanfarekorps Ons Genoegen een kapel samen te stellen en een concert te organiseren. Dit concert vond dan ook plaats op 19 maart 2011 in de Triangel in Hattem. Het resultaat was daar, een volle zaal met een enthousiast publiek.

Na het eerste concert werd er geëvalueerd. De inmiddels enthousiaste muzikanten besloten dan ook om door te gaan en meer optredens te plannen. Zo werd er opgetreden in de tuin van de Tinne, in de Marke en weer een concert in de Triangel. Hoogtepunt van de optredens was toch wel het concert op 28 april 2012 in de tent van de Hattemer Oranje vereniging, waarbij de gezelligheid er zeker weer in zat.

Dinsdagavond 27 november j.l. was de officiële oprichting van Egerländerkapel Die Hattemer Musikanten een feit. De handtekeningen werden gezet bij de notaris onder de akte. Na al een aantal concerten te hebben georganiseerd is er besloten om de kapel op te richten als een vereniging. Dit is gedaan door waarnemend notaris José Dekker van Vechtstede Notarissen te Nieuwleusen, waarvoor grote dank!