Zomeravondconcert Die Hattemer Musikanten bij De Kruusing Hattem

Egerländerkapel “Die Hattemer Musikanten” verzorgt op vrijdagavond 7 juni een zomeravondconcert buiten bij Eetcafé De Kruusing in Hattem. Het optreden begint om 19:30 uur en is voor iedereen vrij toegankelijk.

 

Voor alle blaasmuziek liefhebbers een mooi concert om bij te wonen. Die Hattemer Musikanten onder leiding van Benny Eissens, hebben een uitdagend programma voor u ingestudeerd. Deze avond zullen er weer diverse polka’s, marsen en walsen gespeeld worden.

 

Wilt u genieten van een avond blaasmuziek van de bovenste plank?

Reserveer dit concert dan nu in uw agenda en kom de Böhmische sfeer proeven op vrijdagavond 7 juni a.s. bij De Kruusing, Kruisstraat 11 in Hattem. Wij hopen op mooi weer en op uw komst!

 

 


Nieuwjaarsconcert Die Hattemer Musikanten & Jos Jansen

Egerländerkapel “Die Hattemer Musikanten” start het nieuwe jaar traditiegetrouw met het nieuwjaarsconcert. Deze editie samen met gastsolist, Jos Jansen, op Bastrombone. Het nieuwe jaar willen wij samen met u inluiden op zondagmiddag 7 januari 2024. Het concert zal plaatsvinden in M.F.C. De Marke, Daendelsweg 2 in Hattem en zal om 14:00 uur aanvangen. De oliebollen liggen voor uw klaar en de entree is geheel gratis.

 

Voor alle blaasmuziek liefhebbers een mooi concert om bij te wonen. Die Hattemer Musikanten onder leiding van Benny Eissens, hebben een uitdagend programma voor u ingestudeerd. Deze middag zullen er weer diverse polka’s, marsen en walsen gespeeld worden. Dit optreden doen we samen met gastsolist Jos Jansen. Deze veelzijdige musicus is een werkelijke virtuoos op zijn instrument. Een muzikale duizendpoot, boordevol humor! Kom dit beleven!

 

Jos Jansen

Jos Jansen is internationaal bekend als bastrombonist. Jos begon met zijn conservatoriumstudie toen hij 21 was. In 1989 studeerde hij af als docerend musicus (Zwolle) en in 1991 als uitvoerend musicus (Hilversum). Al tijdens zijn studie werd hij aangenomen als bastrombonist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine, waar hij medio 2014 afzwaaide.

 

Wilt u genieten van een middag blaasmuziek van de bovenste plank?

 

Reserveer dit concert dan nu in uw agenda en kom op zondagmiddag 7 januari 2024 naar De Marke. De foyer is van te voren geopend en om 14:00 uur begint het concert. Die Hattemer Musikanten & Jos Jansen hopen u ook in het nieuwe jaar onder het genot van een hapje en een drankje een gezellige muzikale middag te bezorgen.


Het "Najaars Muziekfest" te Zevenaar

Op zondagmiddag 1 oktober 2023 organiseert de "Liemers Böhmische" een gezellig "Najaars Muziekfest" in Zalencentrum Staring te Zevenaar.

Die Hattemer Musikanten zijn deze middag te gast en verzorgen daar samen met de Liemers Böhmische een middag Böhmische en Egerländer blaasmuziek.

Aanvang: 14:00 uur tot 17:00 uur.

Entree: €5,-


Die Hattemer Musikanten zetten sponsoren in het zonnetje

Egerländerkapel “Die Hattemer Musikanten” heeft afgelopen week 2 van haar sponsoren in het zonnetje gezet.

Chinees Specialiteiten Restaurant “Kota Radja” uit Hattem heeft de gehele kapel voorzien van nieuwe Tiroler kniekousen passend bij hun lederhosen en blouse.

En Machinefabriek “Hordal” B.V. uit Zwolle heeft de kapel al een aantal keren een mooi nieuw muziekstuk geschonken welke de kapel weer tijdens hun concerten ten gehore kan brengen.

 

Hoog tijd voor ons als vereniging om deze 2 fantastische sponsoren namens de gehele kapel in het zonnetje te zetten als grote dank voor hun sponsoring!

 

Op de foto links Terrence Ip van Kota Radja samen met voorzitter Anton ten Have.

 

Op de foto rechts Marco Hoogers van Hordal B.V. samen met voorzitter Anton ten Have.

Links: Terrence Ip met voorzitter Anton ten Have. Rechts: Marco Hoogers met voorzitter Anton ten Have.
Links: Terrence Ip met voorzitter Anton ten Have. Rechts: Marco Hoogers met voorzitter Anton ten Have.

Geslaagd nieuwjaarsconcert Die Hattemer Musikanten & Liemers Böhmische

Op zondagmiddag 8 januari jl. heeft Egerländerkapel “Die Hattemer Musikanten” het muzikale jaar 2023 ingeluid met haar traditionele nieuwjaarsconcert in MFC De Marke in Hattem.

Dit jaar een gezamenlijk concert met de 7-mans formatie “Liemers Böhmische” uit de Gelderse streek Liemers.

 

In een compleet met publiek gevulde zaal werd het een gezellige middag in De Marke.

Met de oliebollen op tafel, een drankje in de hand en met een prachtig aangeklede en verzorgde zaal, werd het een middag waar wij met zeer veel trots op terug kijken.

 

De muzikanten hebben onder leiding van Benny Eissens een afwisselend en uitdagend programma laten horen, bestaande uit polka’s, walsjes en marsen.

Vocaal werden de muzikanten bijgestaan door Eef Wegerif, Benny Eissens en Evelien Holsbeek.

Een hoogtepunt in de feestvreugde was het nummer “Von Freund zu Freund”. Een populair nummer dat door Jolanda Balster op flügelhorn & Han Brem op tenorhorn in een rustig duet word opgebouwd tot een uitzinnig nummer met het complete orkest, waar de hele zaal feestend uit z’n dak ging.

 

 

Gezien de sfeer en reactie van het publiek hebben de “Die Hattemer Musikanten” en de “Liemers Böhmische” de aanwezige blaasmuziek liefhebbers deze middag een mooi concert voorgeschoteld!


Nieuws

Nieuwjaarsconcert Die Hattemer Musikanten m.m.v. Liemers Böhmische

Egerländerkapel “Die Hattemer Musikanten” starten het nieuwe jaar traditiegetrouw met het nieuwjaarsconcert. Het nieuwe jaar willen wij samen met u inluiden op zondagmiddag 8 januari 2023. Het concert zal plaatsvinden in M.F.C. De Marke, Daendelsweg 2 in Hattem en zal om 14:00 uur aanvangen. De oliebollen liggen voor uw klaar en de entree is geheel gratis.

 

Voor alle blaasmuziek liefhebbers een mooi concert om bij te wonen. Die Hattemer Musikanten onder leiding van Benny Eissens, hebben een uitdagend programma voor u ingestudeerd. Deze middag zullen er weer diverse polka’s, marsen en walsen gespeeld worden. En bij enkele daarvan zal de kapel deze middag vocaal worden bijgestaan door Eef Wegerif, Evelien Holsbeek en Benny Eissens.

 

De Liemers Böhmische is een 7-mans formatie welke afkomstig is uit de Gelderse streek de Liemers. Dit is een streek liggend in het gebied tussen Arnhem, Zevenaar en Doetinchem. Begrensd door de Duitse grens in het zuidoosten, de Nederrijn in het zuidwesten, de IJssel in het noordwesten en de Oude IJssel in het noordoosten.

Deze groep muzikanten dragen de Böhmische en de Märische muziek een warm hart toe.

 

Wilt u genieten van een middag blaasmuziek van de bovenste plank?

Reserveer dit concert dan nu in uw agenda en kom op zondagmiddag 8 januari 2023 naar De Marke. De foyer is van te voren geopend en om 14:00 uur begint het concert. Die Hattemer Musikanten hopen u ook in het nieuwe jaar onder het genot van een hapje en een drankje een gezellige muzikale middag te bezorgen.

 

Dit concert wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van het Willem Greeve Fonds.


Ook in 2022 geen nieuwjaarsconcert van “Die Hattemer Musikanten”

HATTEM - Egerländerkapel “Die Hattemer Musikanten” heeft onlangs besloten om ook het komende nieuwjaarsconcert, welke op zondag 9 januari 2022 plaats zou vinden te annuleren. Dit i.v.m. de huidige Corona beperkingen. Het bestuur was dit al voornemens onder de vorige avondlockdown regels en daar kwam afgelopen weekend ook nog de volledige lockdown over heen.

Zo komt er helaas ook dit jaar weer een streep door een jarenlange traditie te staan. Die Hattemer Musikanten traden de afgelopen jaren steevast de eerste zondag van het nieuwe jaar op in een volle en sfeervolle zaal in De Marke voor onze trouwe fans en donateurs.

 

Het afgelopen half jaar heeft de kapel zich gelukkig toch twee keer aan publiek mogen tonen. Zo trad de kapel op 6 oktober voor het eerst sinds lange tijd weer op voor publiek in Woonzorgcentrum Fermate van Driezorg te Zwolle. En gaven zij acte de présence op het 6. Fest der Blasmusik op 13 november in Steenwijk. Helaas bleef het bij deze twee optredens en zijn onze muzikale activiteiten weer on-hold gezet.

 

Die Hattemer Musikanten kijken uit naar betere tijden en hopen zich volgend jaar weer aan ons trouwe publiek en donateurs te kunnen laten zien. Een speciaal woord van dank spreken wij uit aan onze trouwe donateurs en supporters, welke ons in deze lastige tijden altijd zijn blijven steunen.

 

De kapel wenst u allen veel sterkte toe tijdens deze periode en hoopt u weer te mogen begroeten in 2022!


Geen nieuwjaarsconcert van "Die Hattemer Musikanten"

Egerländerkapel “Die Hattemer Musikanten” hebben onlangs besloten het komende nieuwjaarsconcert, welke gepland stond op zondagmiddag 3 januari 2021 te annuleren.

Dit i.v.m. de huidige Corona beperkingen waar wij op dit moment en de komende periode allemaal mee te maken hebben.

 

Zo komt er helaas een streep door een jarenlange traditie te staan. Die Hattemer Musikanten traden de afgelopen jaren steevast de eerste zondag van het nieuwe jaar op in een volle en sfeervolle zaal in De Marke voor onze trouwe fans en donateurs.

 

De kapel kijkt uit naar betere tijden en hoopt zich volgend jaar weer aan ons trouwe publiek en donateurs te kunnen laten zien. Met o.a. op de agenda van volgend jaar het optreden op het Fest der Blasmusik in Steenwijk op 30 oktober 2021.

 

De kapel wenst u allen veel sterkte toe tijdens deze periode en hoopt u weer te mogen begroeten in 2021!


Nieuwjaarsconcert Die Hattemer Musikanten m.m.v. Ruud Appelhof

Egerländerkapel “Die Hattemer Musikanten” starten het nieuwe muzikale jaar traditiegetrouw met het nieuwjaarsconcert. Het nieuwe jaar willen wij samen met u inluiden op zondagmiddag 5 januari 2020. Het concert zal plaatsvinden in M.F.C. De Marke, Daendelsweg 2 in Hattem en zal om 14:00 uur aanvangen. De oliebollen liggen voor uw klaar en de entree is geheel gratis.

 

Voor alle blaasmuziek liefhebbers een mooi concert om bij te wonen. Die Hattemer Musikanten onder leiding van Benny Eissens, hebben een uitdagend programma ingestudeerd. Deze middag zullen er weer diverse polka’s, marsen en walsen gespeeld worden. En bij enkele daarvan zal de kapel zoals altijd ook deze middag vocaal weer worden bijgestaan door ons vaste zangduo Eef Wegerif en Marianne Morsink.

Dit jaar zal Ruud Appelhof, het Limburgse fenomeen op de Steirische Harmonica zijn opwachting maken. Ruud Appelhof verzorgt deze middag de intermezzo's van ons eigen optreden en zal u deze middag met zijn klanken meenemen naar Tirol.

 

Wilt u genieten van een middag blaasmuziek van de bovenste plank?

Reserveer dit concert dan nu in uw agenda en kom op zondagmiddag 5 januari 2020 naar De Marke. De foyer is van te voren geopend en om 14:00 uur begint het concert. Die Hattemer Musikanten hopen u ook in het nieuwe jaar onder het genot van een hapje en een drankje een gezellige muzikale middag te bezorgen.


Die Hattemer Musikanten met de bus naar het Fest der Blasmusik

Zoals reeds eerder vermeld zullen Die Hattemer Musikanten op zaterdag 9 november deel nemen aan het 5. Fest der Blasmusik in De Meenthe te Steenwijk. Een voor Nederland uniek blaaskapellenfestival: Op 5 podia treden vanaf 11:00 uur maar liefst 25 blaaskapellen op in de bekende muziekstijlen: Egerländer, Böhmisch, Mährisch en Oberkrainer. Als bezoeker kunt u de gehele dag ongestoord rouleren tussen deze podia met iedere 30 minuten een wisseling van blaaskapellen. Een muzikaal treffen van muzikanten en toehoorders. Hier willen wij ons goed presenteren aan het publiek en overige deelnemers en zodoende laten zien dat we op dit festival zeker thuishoren!

 

Dankzij sponsoren kunnen Die Hattemer Musikanten deze dag met een bus afreizen naar Steenwijk. Dit om er gezamenlijk een onvergetelijke dag van te maken en hier volop van te kunnen genieten. Deze bus is ons geheel mogelijk gemaakt door zes Hattemer bedrijven en ondernemers. Te weten: Bultman Hartholt Assurantiën & Hypotheken, Chinees restaurant Kota Radja, GvK Supply Management, Autobedrijf Toyota Ramaker, Veltkamp Tweewielers en Cafetaria de Sporthoek. Bij deze willen wij jullie hiervoor dan ook hartelijk bedanken!

 

’s Avonds treedt de wereldberoemde Egerländerkapel “Ernst Hutter & Die Egerländer Musikanten” hier ook op. Wij gaan ook naar dit optreden om met de hele kapel een gezellige dag te hebben en om te genieten van deze wereldtoppers van de Blaasmuziek! voor meer informatie kun u kijken op www.demeenthe.nl.

 

 


Zomeravondconcert 12 juli 2019 bij De Kruusing Hattem

11-06-2019

Op vrijdagavond 12 juli a.s. geeft Egerländerkapel Die Hattemer Musikanten een zomeravondconcert bij Eetcafé De Kruusing aan de Kruisstraat 11 te Hattem.

Deze avond staan we onder leiding van Hans Mooren en zullen we voor jullie weer een mooi optreden neer gaan zetten.

Kom samen met ons genieten van een mooie zomeravond vol met böhmische blaasmuziek!

Het optreden begint om 20:30 uur en is vrij toegankelijk!

 


Nieuwjaarsconcert "Die Hattemer Musikanten" zondag 6 januari 2019

30-12-2018

Egerländerkapel “Die Hattemer Musikanten” starten het nieuwe muzikale jaar traditiegetrouw met het nieuwjaarsconcert. Het nieuwe jaar willen wij samen met u inluiden op zondagmiddag 6 januari 2019. Het concert zal plaatsvinden in M.F.C. De Marke, Daendelsweg 2 in Hattem en zal om 14:00 uur aanvangen. De oliebollen liggen voor uw klaar en de entree is geheel gratis.

 

 

Voor alle blaasmuziek liefhebbers een mooi concert om bij te wonen. Die Hattemer Musikanten onder leiding van Benny Eissens, hebben een uitdagend programma ingestudeerd. Deze middag zullen er weer diverse polka’s, marsen en walsen gespeeld worden. En bij enkele daarvan zal de kapel zoals altijd ook deze middag vocaal weer worden bijgestaan door ons vaste zangduo Eef Wegerif en Marianne Morsink.

Ook dit jaar treed er een solist met Die Hattemer Musikanten op, tijdens het concert zal Thomas Valk op Euphonium een solo met de kapel te gehore brengen!

 

Wilt u genieten van een middag blaasmuziek van de bovenste plank?

Reserveer dit concert dan nu in uw agenda en kom op zondagmiddag 6 januari 2019 naar De Marke. De foyer is van te voren geopend en om 14:00 uur begint het concert. Die Hattemer Musikanten hopen u ook in het nieuwe jaar onder het genot van een hapje en een drankje een gezellige muzikale middag te bezorgen.

Optreden Egerländerkapel "Die Hattemer Musikanten" in Dalfsen

19-09-2018

Op zondag 23 september a.s. zal het Egerländerkapel 'Die Hattemer Musikanten' een prachtig buiten optreden verzorgen bij Café-Restaurant Partycentrum Het Boskamp aan de Sterrebosweg 2 te Dalfsen. Onze kapel welke uit ruim twintig mensen bestaat (waaronder ook een lokale Dalfsenaar), zal om 14:30 uur van start gaan. U hoeft geen entree te betalen. Bij minder mooi weer zal het optreden binnen zijn.

 


14-11-2017
Dames in nieuwe jurk!
De dames Jolanda Balster en Marianne van Raalte zijn in een nieuwe jurk gestoken. De dames hadden de jurk voor het eerst aan bij het optreden in Zevenaar op de Kapellendag van de original Liemers Musikanten.



01-09-2016 Website online!

01-09-2016 Website online!


Vanaf vandaag zijn die Hattemer Musikanten ook te volgen via deze website. Hierop kunt u het nieuws in de gaten houden, de agenda volgen en ook in contact komen met die Hattemer Musikanten.