Nieuws


Geen nieuwjaarsconcert van "Die Hattemer Musikanten"

Egerländerkapel “Die Hattemer Musikanten” hebben onlangs besloten het komende nieuwjaarsconcert, welke gepland stond op zondagmiddag 3 januari 2021 te annuleren.

Dit i.v.m. de huidige Corona beperkingen waar wij op dit moment en de komende periode allemaal mee te maken hebben.

 

Zo komt er helaas een streep door een jarenlange traditie te staan. Die Hattemer Musikanten traden de afgelopen jaren steevast de eerste zondag van het nieuwe jaar op in een volle en sfeervolle zaal in De Marke voor onze trouwe fans en donateurs.

 

De kapel kijkt uit naar betere tijden en hoopt zich volgend jaar weer aan ons trouwe publiek en donateurs te kunnen laten zien. Met o.a. op de agenda van volgend jaar het optreden op het Fest der Blasmusik in Steenwijk op 30 oktober 2021.

 

De kapel wenst u allen veel sterkte toe tijdens deze periode en hoopt u weer te mogen begroeten in 2021!


Nieuwjaarsconcert Die Hattemer Musikanten m.m.v. Ruud Appelhof

Egerländerkapel “Die Hattemer Musikanten” starten het nieuwe muzikale jaar traditiegetrouw met het nieuwjaarsconcert. Het nieuwe jaar willen wij samen met u inluiden op zondagmiddag 5 januari 2020. Het concert zal plaatsvinden in M.F.C. De Marke, Daendelsweg 2 in Hattem en zal om 14:00 uur aanvangen. De oliebollen liggen voor uw klaar en de entree is geheel gratis.

 

Voor alle blaasmuziek liefhebbers een mooi concert om bij te wonen. Die Hattemer Musikanten onder leiding van Benny Eissens, hebben een uitdagend programma ingestudeerd. Deze middag zullen er weer diverse polka’s, marsen en walsen gespeeld worden. En bij enkele daarvan zal de kapel zoals altijd ook deze middag vocaal weer worden bijgestaan door ons vaste zangduo Eef Wegerif en Marianne Morsink.

Dit jaar zal Ruud Appelhof, het Limburgse fenomeen op de Steirische Harmonica zijn opwachting maken. Ruud Appelhof verzorgt deze middag de intermezzo's van ons eigen optreden en zal u deze middag met zijn klanken meenemen naar Tirol.

 

Wilt u genieten van een middag blaasmuziek van de bovenste plank?

Reserveer dit concert dan nu in uw agenda en kom op zondagmiddag 5 januari 2020 naar De Marke. De foyer is van te voren geopend en om 14:00 uur begint het concert. Die Hattemer Musikanten hopen u ook in het nieuwe jaar onder het genot van een hapje en een drankje een gezellige muzikale middag te bezorgen.


Die Hattemer Musikanten met de bus naar het Fest der Blasmusik

Zoals reeds eerder vermeld zullen Die Hattemer Musikanten op zaterdag 9 november deel nemen aan het 5. Fest der Blasmusik in De Meenthe te Steenwijk. Een voor Nederland uniek blaaskapellenfestival: Op 5 podia treden vanaf 11:00 uur maar liefst 25 blaaskapellen op in de bekende muziekstijlen: Egerländer, Böhmisch, Mährisch en Oberkrainer. Als bezoeker kunt u de gehele dag ongestoord rouleren tussen deze podia met iedere 30 minuten een wisseling van blaaskapellen. Een muzikaal treffen van muzikanten en toehoorders. Hier willen wij ons goed presenteren aan het publiek en overige deelnemers en zodoende laten zien dat we op dit festival zeker thuishoren!

 

Dankzij sponsoren kunnen Die Hattemer Musikanten deze dag met een bus afreizen naar Steenwijk. Dit om er gezamenlijk een onvergetelijke dag van te maken en hier volop van te kunnen genieten. Deze bus is ons geheel mogelijk gemaakt door zes Hattemer bedrijven en ondernemers. Te weten: Bultman Hartholt Assurantiën & Hypotheken, Chinees restaurant Kota Radja, GvK Supply Management, Autobedrijf Toyota Ramaker, Veltkamp Tweewielers en Cafetaria de Sporthoek. Bij deze willen wij jullie hiervoor dan ook hartelijk bedanken!

 

’s Avonds treedt de wereldberoemde Egerländerkapel “Ernst Hutter & Die Egerländer Musikanten” hier ook op. Wij gaan ook naar dit optreden om met de hele kapel een gezellige dag te hebben en om te genieten van deze wereldtoppers van de Blaasmuziek! voor meer informatie kun u kijken op www.demeenthe.nl.

 

 


Zomeravondconcert 12 juli 2019 bij De Kruusing Hattem

11-06-2019

Op vrijdagavond 12 juli a.s. geeft Egerländerkapel Die Hattemer Musikanten een zomeravondconcert bij Eetcafé De Kruusing aan de Kruisstraat 11 te Hattem.

Deze avond staan we onder leiding van Hans Mooren en zullen we voor jullie weer een mooi optreden neer gaan zetten.

Kom samen met ons genieten van een mooie zomeravond vol met böhmische blaasmuziek!

Het optreden begint om 20:30 uur en is vrij toegankelijk!

 


Nieuwjaarsconcert "Die Hattemer Musikanten" zondag 6 januari 2019

30-12-2018

Egerländerkapel “Die Hattemer Musikanten” starten het nieuwe muzikale jaar traditiegetrouw met het nieuwjaarsconcert. Het nieuwe jaar willen wij samen met u inluiden op zondagmiddag 6 januari 2019. Het concert zal plaatsvinden in M.F.C. De Marke, Daendelsweg 2 in Hattem en zal om 14:00 uur aanvangen. De oliebollen liggen voor uw klaar en de entree is geheel gratis.

 

 

Voor alle blaasmuziek liefhebbers een mooi concert om bij te wonen. Die Hattemer Musikanten onder leiding van Benny Eissens, hebben een uitdagend programma ingestudeerd. Deze middag zullen er weer diverse polka’s, marsen en walsen gespeeld worden. En bij enkele daarvan zal de kapel zoals altijd ook deze middag vocaal weer worden bijgestaan door ons vaste zangduo Eef Wegerif en Marianne Morsink.

Ook dit jaar treed er een solist met Die Hattemer Musikanten op, tijdens het concert zal Thomas Valk op Euphonium een solo met de kapel te gehore brengen!

 

Wilt u genieten van een middag blaasmuziek van de bovenste plank?

Reserveer dit concert dan nu in uw agenda en kom op zondagmiddag 6 januari 2019 naar De Marke. De foyer is van te voren geopend en om 14:00 uur begint het concert. Die Hattemer Musikanten hopen u ook in het nieuwe jaar onder het genot van een hapje en een drankje een gezellige muzikale middag te bezorgen.

Optreden Egerländerkapel "Die Hattemer Musikanten" in Dalfsen

19-09-2018

Op zondag 23 september a.s. zal het Egerländerkapel 'Die Hattemer Musikanten' een prachtig buiten optreden verzorgen bij Café-Restaurant Partycentrum Het Boskamp aan de Sterrebosweg 2 te Dalfsen. Onze kapel welke uit ruim twintig mensen bestaat (waaronder ook een lokale Dalfsenaar), zal om 14:30 uur van start gaan. U hoeft geen entree te betalen. Bij minder mooi weer zal het optreden binnen zijn.

 


14-11-2017
Dames in nieuwe jurk!
De dames Jolanda Balster en Marianne van Raalte zijn in een nieuwe jurk gestoken. De dames hadden de jurk voor het eerst aan bij het optreden in Zevenaar op de Kapellendag van de original Liemers Musikanten.01-09-2016 Website online!

01-09-2016 Website online!


Vanaf vandaag zijn die Hattemer Musikanten ook te volgen via deze website. Hierop kunt u het nieuws in de gaten houden, de agenda volgen en ook in contact komen met die Hattemer Musikanten.